Home » Добавки » БАВНИ ПРОТЕИНИ ІI

MICELLAR CASEIN

Кратко описание: Micellar Casein е неденатуриран, особено внимателно филтриран протеин от млечен белтък, чиято биологична стойност (БС) и аминокиселинен коригиран коефициент на смилаемост на протеина (PDSAAS) са много над нивата на други комерсиално предлагани казеинови продукти.

Специалната композиция от 10% алфа-лактоглобулин, 10% бета-лактоглобулин, 40% алфа S-казеин, 30% бета-казеин и 10% капа-казеин, оптимизиран с 360 мг. натрий и 390 мг. калций на доза, доставя първите аминиокиселини в кръвната плазма около 30 мин. след прима на Micellar Casein, до пълното разграждане на продукта след повече от 8 часа.

Micellar Casein е високо оценен от спортистите заради вкусовите си качества и антикатаболната си ефективност. Особено подходящ е за прием преди лягане и/или като диетичен продукт за дълготрайно снабдяване с аминокиселини.

Функционалност и механизъм на действие на Micellar Casein Micellar Casein е естествена съставка на млякото, внимателно филтрирана от пълномаслено мляко, чрез метод на екстракция отделящ мазнините и въглехидратите (лактозата) настрана. По този начин се получава неденатуриран 80-83% чист мицеларен казеин (мого повече от други форми като калциев казеин, киселинен и т.н.), запазващ в себе си биологичните пептиди на млякото.

Micellar Casein съдържа почти 50% есенциални аминокиселини (EAA), 20% разклонени аминокиселини (BCAA), 20% глутамин и над 3,5% аргинин. Аминокиселинният профил на продукта е в пъти по-оптимизиран от гореизброените форми на казеина.

Високите нива на есенциалните (ЕАА) и разклонени аминокиселини (ВСАА), L-аргинин и L-глутамин в състава на Micellar Casein са изключително важни за синтеза на мускулен протеин и са основа на антикатаболните функции на продукта. Глутаминът в комбинация с биоактивните млечни пептиди (казоморфин и глико макро пептид) укрепват имунната система, спомагат за по-доброто усвояване на продукта, усъществяват антимикробни, обезболяващи и регенеративни функции.

Micellar Casein се разгражда бавно и постепенно за период от около 8 часа. Първите аминокиселини навлизат в кръвната плазма до 30-тата минута след консумация. Биохимичният процес на времево освобождаване на аминокиселини в Micellar Casein се постига чрез т.н. „коагулация“ на казеина в стомаха. Коагулацията на казеина също допринася и за дълготрайно чувство за ситост, и затова Micellar Casein е идеален не само за продължително снабдяване на мускулатурата с аминокиселини, но и като отличен диетичен протеин.

Добавените храносмилателни ензими (бромелаин, папаин и лактаза)  и 10 витамина подобряват асимилацията на протеините и аминокиселините в продукта.

Следва продължение…