Home » Добавки » БАВНИ ПРОТЕИНИ ІII

PROTEIN 85

Кратко описание: Protein 85 е многокомпонентна матрица съдържаща 87-91% протеин в сухото вещество. Специалната комбинация от суроватъчен протеин концентрат, негенномодифициран соев протеин изолат (injection grade) и пшеничен протеин изолат е така подбрана, че достига биологична стойност (БС) от 124.

Protein 85 е предназначен за спортисти в основен период на зареждане, имащи нужда от големи количества протеин. Продуктът е time-released, т.е. времево разградим, с основна цел дълготрайна доставка на градивен материал към мускулните клетки.

Функционалност и механизъм на действие на Protein 85 Колкото по-висока е биологична стойност (БС) на даден продукт, в случая от 124 (достигаща 128 и повече, в зависимост от вложените компоненти), толкова по-близък е аминокиселинният синтез между съотв. протеин и човешката мускулатура. Това означава, че Protein 85 бива асимилиран от тялото много по-добре (вкл. по-ефективен ендогенен протеинов синтез) от чистия млечен или получен от месо протеин.

Суроватъчният протеин концентрат в Protein 85 се усвоява изключително бързо от тялото, което води до допълнително стимулиране на ендогенното производство на протеин, повишаване на инсулиновите и хормонални нива и съотв. до максимален мускулен растеж.

Наличността на соев протеин изолат, несъдържащ изофлавон, богат на изключително важната за усвояването на азота аминокиселина L-Arginine, води до усилване на стабилността на анаболните хормони и важните за топенето на мазнини хормони на щитовидната жлеза – Т3 и Т4, както и растежния хормон – HGH.

Висококачественият пшеничен протеин изолат с високо съдържание на L-Glutamine, Prolin, Methionin и Cystein поставя  Protein 85 в челните редици на балансираните протеинови продукти.

Следва продължение…