Home » Добавки » БАВНИ ПРОТЕИНИ ІV

MEGA PROTEIN

Mega Protein (89% протеин в сухото вещество) е отдавна изпитана в бодибилдинга протеинова матрица от соев протеин изолат (в случая негенномодифициран и без съдържание на изофлавон) и яйчен албумин, подходяща за алергични към млякото спортисти. Поради високата си биологична стойност (БС) от 124, продуктът е идеален за дълготрайно снабдяване на мускулите с аминокиселини и респ., мускулен растеж.

За разлика от млечния протеин, Mega Protein не задържа вода в подкожието и способства за постигане на твърд и сух външен вид на мускулите. Тъй като аминокиселините в двата протеинови компонента са с механизъм на продължително освобождаване, Mega Protein удължава усещането за ситост и като цяло е идеален протеин за диети и състезания.

Функционалност и механизъм на действие на Mega Protein Аминокиселините на соевия протеин изолат (Injection grade) и яйчния албумин се допълват взаимно в синергична комбинация и по този начин достигат високата биологична стойност (БС) на продукта. Колкото по-висока е биологичната стойност, толкова по-близка е аминокиселинната композиция до кореспондиращия протеин в човешките мускули. Това означава, че Mega Protein е идеален за изграждане на протеините (белтъците), респ. мускулите в тялото на атлета.

Наличието на соев протеин изолат и високите нива на L-аргинин в Mega Protein води до усилване стабилността на анаболните хормони и на важните за топенето на мазнините хормони на щитовидната жлеза – Т3 и Т4, както и растежния хормон – HGH. Mega Protein подпомага синтезата на азотен оксид, респ. кръвоснабдяването на клетките и не на последно място заради активирането на бъбречната функция, той допринася за изграждането на чиста, дефинирана мускулна маса. Също така,  Mega Protein намалява инсулиновата резистентност и повишава костната плътност.

Съдържащият се в продукта (разграждащ се във времето) яйчен албумин е изключително богат източник на верижно разклонени аминокиселини (ВСАА), спиращи антикатаболните (разграждащи) процеси в организма.

Следва продължение…