Home » Добавки » БЪРЗИ ПРОТЕИНОВИ ФОРМУЛИ V

SOJA PROTEIN ISOLAT

Soja Protein Isolat представлява специален не-генномодифициран соев протеин изолат (Injection Grade), несъдържащ изофлавон, с високо съдържание на L-аргинин и 95% сухо съдържание на протеин с биологична стойност 85. Това го прави най-малкото толкова подходящ за мускулния растеж, колкото са и млечните и месни протеини. Като растителен продукт той е добра алтернатива за всички атлети, алергични към млякото, както и за спортисти с кожни увреждания. Поради своя ефект върху нивата на холестерола, имунната система, плътността на костите, хормоналния баланс, чувствителността към инсулин и щитовидната жлеза, Soja Protein Isolat се смята за протеин на здравето и разграждането на телесни мазнини.

Функционалност и механизъм на действие на Soja Protein Isolat Soja Protein Isolat е единственият растителен протеин притежаващ пълен спектър амино киселини, абсолютно необходими за клетъчната и мускулна регенерации. Комбиниран с млечен или яйчен протеин, аминокиселинният профил на соевия изолат достига до биологична стойност (БС) 120, а в комбинация със суроватъчен протеин БС достига 123-175 (в зависимост от суровината).

Факти: Soja Protein Isolat или още наричан анаболният (соев) протеин надминава суроватъчния по отношение изграждането на мускули според д-р Д. Калман и др. Те съобщават в журнала на Международното дружество за спортно хранене от юли 2007 г, че по отношение натрупването на свободна от мазнини маса (lean body mass) няма разлика между соевия и суроватъчния протеин или смесите от двата вида. Соево-суроватъчната комбинация дава по-добри резултати от отделните протеини спрямо съотношението между естрадиола и тестостерона …

Изследването доказва, че специалисти като проф. Цветков от София, които от години пропагандират тезата за по-голям прием на соев протеин при спортното хранене, са били на прав път. За повечето спортисти соевият протеин е най-малкото точно толкова добър, колкото и суроватъчният или млечният по отношение увеличаването на мускулна маса.

Резултатите показват, че соевият и суроватъчният протеин и комбинацията от тях, се отразяват еднакво добре на натрупването на мускули. Участниците в изследването качили 0,9 кг чиста маса след приемане на една от трите протеинови добавки в продължение на 12 седмици при едни и същи стандартни условия.

Следва продължение…