Home » Добавки » Всичко в едно за изграждане на чиста мускулна маса XІ

Ако сте т.нар. хардгейнър, т.е. атлет, който е по-скоро слаб и бавно натрупва мускулна маса, тогава CREATESTON MASSIV със сигурност е най-добрият продукт за вас.

Като хардгейнър се сблъсквате с проблема, че организмът Ви изразходва прекалено много енергия и затова е нужно да има достатъчно количество въглехидрати в Createston, които да доставят тази енергия. В противен случай, съдържащите се в продукта градивни субстрати ще се използват по-малко за изграждане на мускулите, колкото като заместително гориво за недостатъчните количества въглехидрати, като по този начин растежният ефект ще се потисне (градивните субстрати трябва да служат за синтез, а не за покриване на енергийните нужди).

Поради сравнително високата концентрация на въглехидрати в Мassiv-варианта може да се окажат излишни някои от съдържащите се в други варианти на Createston прекалено скъпи инсулиногенни екстракти (голямото количество въглехидрати в Createston Massiv поема тази роля и осигурява нужното производство на инсулин), което допринася за сравнително изгодната цена при сравнително високото продуктово съдържание в CREATESTON MASSIV.
Поради високия си енергиен разход хардгейнърът, обикновено около 40-60 минути след приемането на Createston Massiv (който трябва да се взема веднага след тренировка), трябва да приема по една напитка Createston Massiv в половин доза или като алтернатива една напитка Supreme Mass, за да е сигурен, че е запасен с достатъчно енергийни и градивни субстрати.

Спортистът с нормална обмяна на веществата е най-добре осигурен с нормалния вариант на CREATESTON. Прекомерното количество въглехидрати при него би довело по-скоро до затлъстяване и затова в другите два варианта (Createston и Createston Professional) те са в такова съотношение, че да могат да покрият енергийните нужди точно за една 45-минутна интензивна тренировка, без да се натрупват под формата на телесни мазнини. Тъй като обаче съдържащите се в тези Createston-варианти въглехидрати не са достатъчни, за да се стимулира отделянето на инсулин, респ. да се подобри транспорта на градивни субстрати към мускулните клетки, тези анаболни функции трябва да бъдат изпълнявани от специални екстракти (които за съжаление са прекалено скъпи). Такива екстракти са 3-O-метил-хиро-инозитол, D-пинитол, MHCP, 4-HIL, полипептид Р и др., които струват около 600 пъти повече от въглехидратите на малтодекстринова основа. Това е и една от причините Createston и Createston Professional, които са с по-малък грамаж, да струват повече от Createston Massiv.

Високо интензивно трениращият атлет, който тренира усилено четири или повече пъти седмично, е най-добре запасен с CREATESTON PROFESSIONAL. Този вариант може да е най-подходящият и за вече добре тренирания спортист.

За разлика от нормалния вариант, Createston Professional съдържа някои субстрати, които се грижат най-вече за по-бързото регенериране и балансиране на ендогенните вещества, изразходвани от организма по време на тренировка. Преди организмът да започне със синтеза на нови вещества, респ. с изграждането на мускули, той трябва да възстанови изразходените по време на тренировката вещества. Колкото по-бързо се осъществи това, а при Createston Professional в някои случаи това става много по-бързо в сравнение с нормалния вариант, толкова по-бързо организмът преминава към етап клетъчен растеж.

Спортистът трябва да прецени внимателно дали тренира достатъчно често и интензивно, за да търпи действително такива загуби на вещества и за да предпочете Createston Professional пред Createston Massiv. Ако неговите тренировки всъщност не са толкова интензивни, той би могъл със същия успех да избере нормалния вариант пред Createston Professional, какъвто е и изборът на около 70% от атлетите.

Професионалният вариант на Createston следователно е по-подходящият избор само за 30% от атлетите в сравнение с нормалния вариант.

Следва продължение…