Home » Новини » Пийк Нутришън подкрепя Българския спорт

СУ „Св. Климент Охридски“ избра спортисти и треньор на 2013 година

За поредна година, на 26 ноември департаментът по спорт на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ награди своите най-добри студенти-спортисти, отдавайки заслуженото за усилията и постиженията в спорта и учението. Церемонията по връчването на наградите се проведе в клуб „Яйцето“ в Ректората, където ПИЙК България със своята инициатива в подкрепа на Българския спорт удостои заслужилите с награди, и получи почитна грамота за своя принос за подпомагане на спорта от доц.д-р Анжелина Янева, директор на департамента по спорта.

Сред гостите на събитието бяха представители на академичната общност на Алма матер, декани, ректори на различни университети, преподаватели и студенти, изявени спортисти.

На церемонията бяха наградени треньорът по джудо Валерия Луканова и десет студенти от различни факултети, доказали се в различни спортни дисциплини. Наградите бяха осигурени от „Каменица“ АД, Пламен Божидаров, вицепрезидент на Българската асоциация по минифутбол, Станислав Губеров, съдържател на „Бар 75“, Българската федерация по лека атлетика, Милмекс ООД, Балкан ДО, РМ комерс ООД официален вносител на Констанс Карол, Кубис,  Инекто за България, ПИЙК България и др.

След връчването на наградите бе прочетен поздравителен адрес до ректора на СУ проф. Иван Илчев от министъра на младежта и спорта проф. д.ф.н. Мариана Георгиева. В него се казва: „За мен е удоволствие да поздравя Вас, целия академичен състав и студентите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по случай патронния празник на Първото висше училище в страната ни.

Приветствено слово бе произнесено от проф. д-р хаб. Тамара Захарук, ректор на Природо-хуманистичния университет в гр. Сиедлице, Полша, както и от ректора на Националната спортна академия доц. д-р Пенчо Гешев, доц. Златко Джуров, председател на Асоциацията за университетски спорт „Академик“, който поднесе почетен плакет на директора на Департамента по спорт, Любо Ганев – зам.-председател на Българската федерация по волейбол; Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол. Събитието уважи също генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, а Павел Иванов от Дирекция превенция, интеграция, спорт и туризъм към Столична община поднесе на Департамента по спорт подарък енциклопедична книга.

По време на церемонията за доброто настроение се погрижиха Мажоретният състав при СУ с треньор Гергана Минковска, Представителният студентски ансамбъл с ръководител Милослав Андонов, а възпитаниците на треньора Милена Панова изпълниха забавен рокендрол и джаз танц.