Home » Добавки » Пинитолът 02

ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ, ПИНИТОЛЪТ МОЖЕ ДА ИМА МНОГО ЕФЕКТИВЕН ПРИНОС ЗА ПОСТИГАНЕ НА МАКСИМАЛЕН ЕСТЕСТВЕН МУСКУЛЕН РАСТЕЖ ПРИ НЕЗНАЧИТЕЛНО НАТРУПВАНЕ НА ТЕЛЕСНА МАЗНИНА, понеже човек не трябва да приема големи количества въглехидрати (които го карат да затлъстее и които са необходими за максимално синтезиране на инсулин), а може да ги замести с на практика некалоричния пинитол.

Може да се обясни и действието на пинитола при хардгейнъри, т.е. при хора, които консумират много и въпреки големия прием на въглехидрати остават прекалено „слаби”.

Предполага се, че при тези атлети, въпреки че не са диабетици, се синтезира прекалено малко инсулин в организма и трудно се натрупва мускулна маса и телесна мазнина. Пинитолът и тук може да разгърне изцяло своето действие (това обаче трябва да се докаже в изследвания и практиката, преди да могат да се правят окончателни заключения).

Между другото, силното изграждащо действие на протеиново-въглехидратно-витаминно-минералната формула Createston до голяма част се дължи на пинитола. Въпреки че тази all-in-one формула съдържа само 25 г въглехидрати, при нея се постига максимален инсулогенно-анаболен транспорт на хранителни вещества към мускулните клетки, тъй като действието на добавения пинитол се допълва с инсулогенното действие на въглехидратно-протеиновата смес и така се постига максимален транспорт на изграждащи субстрати към мускулните клетки.
Действието на Createston може евентуално да се засили с пинитол-съдържащия Anabolic Juice (в предлагания в момента Createston се съдържа не съвсем достатъчно пинитол, за да се постигне с включените 25 г въглехидрати и 35 г протеин максимално възможен транспорт на хранителни вещества към клетките). Засега това е само предположение и трябва да изчакаме отзивите на нашите атлети, използващи Createston в комбинация с Anabolic Juice в практиката си, за да говорим повече по въпроса.

И накрая още няколко думи за въглехидратите …
По своята същност те са хранителни вещества (доставчици на енергия), а тяхното инсулогенно действие всъщност е страничен ефект, желан заради развиването на мускули, а не толкова заради разграждането на мазнините.

Благодарение на пинитола, въглехидратите теоретически не биха били така необходими за преноса на аминокиселини, креатин и др. до мускулните клетки (т.е. за проявяване на анабол-инсулогенно действие), но те служат като доставчици на енергия за възстановяващите процеси, умствената работа, образуването на АТФ, ензими, хормони и др.

Затова би било неуместно да се заместват всички нужни въглехидрати с пинитол, тъй като той в никакъв случай не доставя значими количества енергия, а липсата на енергия не би позволила на телесните функции да протичат оптимално.

ВАЖНО Е ДА СЕ ПРИЕМАТ САМО ТОЛКОВА ВЪГЛЕХИДРАТИ, КОЛКОТО СА НЕОБХОДИМИ ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА НУЖДИТЕ ОТ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА И ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА С ТЯХ С ЦЕЛ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВА ИНСУЛОГЕН-АНАБОЛЕН ЕФЕКТ НЯКОЛКО ПЪТИ ДНЕВНО – ТАЗИ ФУНЦКИЯ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ПО-ДОБРЕ И ПО-БЕЗВРЕДНО ОТ ПИНИТОЛА, БЕЗ ДА ИМА ОПАСНОСТ ДА СЕ НАТРУПАТ МАЗНИНИ.