Home » Добавки » ТРЕНИРОВЪЧНИ И АЗОТНИ БУСТЕРИ

Тренировъчните и азотни бустери са едни от най-популярните продукти сред спортистите, нареждащи се веднага след протеините. Те способстват за извършване на високо интензивни тренировки, отлично мускулно напомпване, висока умствена концентрация и по-малко изтощаване. Също така, подобряват азотния баланс, повишават термогенезата и хормоналните нива и потискат процесите на разграждане (катаболните процеси) по време на тренировка, респ. стимулират ендогенния синтез на мускулен протеин.

Тренировъчните и азотни бустери представляват „безлекарствени“ многокомплексни продукти, най-често съдържащи множество научно усъвършенствани основни съставки за натрупване на мускули и сила с прецизно подбрани количества от специално синтезирани нитрати. Основни хранителни субстрати съдържащи се в състава на тренировъчните и азотни бустери: – висококачествен CF & IE суроватъчен протеин изолат (хипер бързо усвояване и йонообменно зареждане с аминокиселини) – хипер гликемични въглехидрати и HCA, ALA, MHCP за максимално разпределение на анаболен хормон № 1 – инсулин, както и за натрупване на клетъчен гликоген – креатин малат, креатин пируват и специални съединения, подсилени с таурин и таурин AKG, бета-аланин, цитрулин малат, HMB, норвалин, TMG и MCT, за максимална сила и издръжливост – най-мощните тестостерон, хормон на растежа (HGH), IGF-1 модулатори, както и намаляващи кортизола вещества като ZMA, стеродни сапонини (от Tribulus Terrestris, Fenugreek и Maca), аргинин AKG, орнитин AKG, женшен и глицин – ацетил-L-карнитин (ALCAR), N-ацетил-L-тирозин, L-карнитин-тартрат, Глицин-пропионил-L-карнитин хидрохлорид (GPLC), L-тирозин, капсаицин, салицин, холин битартрат, средно-верижни триглицериди (MCT) и инозитол за максимално изгаряне на мазнини – всички форми на прекурсори на аргинина, както и цитрулин, цитрулин малат, норвалин, кверцетин, орнитин, лизин, гинко билоба и рутин, или накратко – всичко необходимо за максимално разширяване на кръвоносните съдове

Основна функция на тренировъчните и азотни бустери е повишаване синтеза на азотен оксид. Азотният оксид (NO) представлява естествен газ, наличен в човешкото тяло, който се секретира от съдовия ендотел (слоя клетки, който покрива вътрешността на съдовата стена). Неговата основна роля в организма е вазодилацията (разширяване или свиване на кръвоносните съдове). Като вазодилатор, азотният оксид има способността да увеличава способността на тялото (чрез разширяване на кръвоносната мрежа) да доставя кислород на мускулите. Повече кръв означава повече хранителни вещества и кислород. Всичко това се превръща в по-големи, по-пълни изпомпвания и по-добри цялостни резултати.

Тренировъчните и азотни бустери са нововъведение в областта на недопинг анаболните добавки, отличаващи се от незаконните анаболни стероиди, чрез стимулиране процесите на растеж в човешкото тяло без странични ефекти.

Следва продължение…