Home » Добавки » Яж люти чушки, за да изгориш мазнини

Диетата се подсилва от добавянето на люти чушки към ежедневното здравословно меню. Това може да ви помогне да изгорите допълнителни калории и повече мазнини.

Изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелис са наблюдавали съединение, свързано с капсаицина, открит в лютите чушки, за да разберат дали е възможно да даде тласък на диетите. Нарича се дихидрокапсиат и не е толкова лют като чушката халапеньо. Консумирането му довело до увеличение на изгорените калориите след хранене: до 100 допълнителни калории на ден за 50кг жена и 200 допълнителни калории за 90кг мъж. Изгарянето на мазнините също се е увеличило.

Изследователи започнали изследване с 51 мъже и жени, но завършили с 33, след като отчели отпадналите. Те са разпределени на случаен принцип на групи, приемащи или плацебо капсула, или доза дихидрокапсиат от 3 милиграма или 9 милиграма, без да знаят кое от двете приемат. В началото на проучването и четири седмици по-късно изследователите измерват метаболизма на участниците и разхода им на енергия след хранене с 400 течни калории. Хората с 9 милиграма имат увеличение на енергийните разходи и увеличаване на изгарянето на мазнините, в сравнение с тези, които приемат плацебо.

Хората на течни диети обикновено изпитват бърза загуба на тегло, отчасти защото имат много да губят. Все още не може да се заключи дали този подход ще помогне на хората, търсещи по-бавна загуба на тегло. Въпреки това приемането на люти чушки не може да навреди.

Целта на всеки фетбърнър като Fatburner Professional е изгаряне на мазнините и увеличаване скоростта на загуба на мазнини. Това може да се постигне чрез увеличаване на общата метаболитна скорост, количеството на калориите, които идват от мазнини в сравнение с други източници, или ограничаване на мастните клетки по отношение на освобождаването на мастни киселини. Някои нови съединения за изгаряне на мазнини могат да работят и чрез разединяване, което е процесът на създаване на топлина вътре в клетката. Фетбърнърите обикновено действат директно върху мастната клетка, или в някои случаи посредствено чрез някои хормони като адреналина.