Home » Добавки » Amino Fusion 01

Аминокиселинната матрица Amino Fusion на Peak е най-иновативният продукт на пазара за добавки.

1. Търговска стойност (от спортна гледна точка)

Имайки предвид факта, че Peak вече предлага свободни L-аминокиселини под формата на капсули, както и BCAA (верижно-разклонените аминокиселини L-левцин, L-валин, L-изолевцин), EAA (незаменими аминокиселини) и Leusteron под формата на малати и етил-естер съединения по модерната Total Solution Technology (TST), много атлети биха си задали въпроса: „Каква е ползата от още един аминокиселинен продукт, какъвто е Amino Fusion?”

На този въпрос може лесно да се отговори:

Досега повечето сериозни атлети сами са приготвяли своя „анаболен коктейл” от суроватъчен или анаболен протеин, ЕАА, ВСАА, L-левцин, L-глутамин и т.н. Недостатъкът е, че това се прави дори и от опитни атлети „по усет” и според мотото „по-добре повече, отколкото по-малко” или „това ще стигне”.

Аминокиселинната матрица Amino Fusion не е създадена „интуитивно”, а е специално пригодена към аминокиселинните нужди на атлета по време на тренировка в резултат на научни (лабораторни) измервания. Съвместно с химика по хранителни продукти д-р Фьосген (от лаборатория Arotop, акредитирана от ЕС) бяха отчетени усвояването на аминокиселини по време на тренировка и синтезата на мускулен протеин в клетките. По този начин се установи кои са тези аминокиселини и в каква степен те се усвояват/ използват при тренировка. Изследването разкри и лимитиращите аминокиселини, т.е. аминокиселини, които са в далеч недостатъчно количество при едно нормално суплементиране и така ограничават максималния растеж на мускулите. Едновременно с това се доказа, че някои аминокиселини въобще не се използват в количеството, което се доставя при обичайния прием на добавки.

Тези открития намират приложение във формулата Amino Fusion. Следователно ползата от продукта е в това, че атлетът получава аминокиселинна формула от специално създадената за Peak мигновено резорбираща и асимилираща се бета-глобулинна фракция на суроватъчен изолат (91-92% съдържание на протеин, дори 96-97% на суха маса) и свободни TST-аминокиселинни малати (произведени по най-модерната Total Solution – технология), която точно отговаря на нуждите на преобладаващото мнозинство от атлети по време на тренировка и гарантира оптимално съотношение между цена и ефективност и максимални резултати при мускулния строеж и възстановяването.

Amino Fusion не прави задължително излишни „старите” Peak продукти – BCAA, EAA, Leusteron, Anabolic Protein, Whey Protein и др. От спортната практика е известно, че теглото, структурата на тялото, интензивността на тренировката, хранителните навици и др. определят индивидуални различния в нуждите от аминокиселини (факт, който се доказва и от анализите, залегнали в създаването на Amino Fusion). Топ спортистите, които познават отлично тялото си, могат с помощта на „старите” ЕАА, ВСАА и Leusteron да си съставят с най-голяма точност необходимата за тях аминокиселинна формула, базирайки се върху Amino Fusion.

Докато преди време атлетът трябваше да прави „приблизителна оценка” на индивидуалните си нужди от аминокиселини чрез Anabolic Protein, Whey Protein, EAA, BCAA, Leusteron, днес той може с голяма точност да ги измери чрез Amino Fusion и много малки количества от Whey Protein, Anabolic Protein, BCAA, ЕАА и др. Казано по друг начин: с Amino Fusion всеки атлет си осигурява най-малко 80% от оптималното количество аминокиселини, от което се нуждае в идеалния случай (при повечето атлети 90% и повече), а останалите 20% трябва да си набави опитно чрез посочените протеини и аминокиселини, докато по-рано без Amino Fusion не е имал ясни отправни точки, а само предположения. Активно трениращият, но не абсолютно върхов спортист, би трябвало да е напълно задоволен с Amino Fusion (заедно с Createston като следтренировъчна и Anabolic Protein като протеинова добавка през деня). С Amino Fusion става невъзможен субоптималният прием „по интуиция” на Whey Protein, BCAA, EAA и/ или Leusteron, които ограничават евентуалния растеж на мускулите (недостатъчно осигуряване с определени аминокиселини) или излизат твърде скъпо ако се следва мотото „по-добре повече, отколко по-малко” (пренасищане с аминокиселини, които нямат никакво значение за оптималния мускулен растеж). Последното беше основната причина да се проведат изследвания върху оптимална аминокиселинна матрица и формулата на Amino Fusion, като се има предвид, че в бъдеще цените на протеина и особено на свободните L-аминокиселини ще се повишават драматично и всяко предозиране ще се нрави все по-малко на атлетите.

Следва продължение…