Home » Здраве » Createston – истинска алтернатива на стероидите за състезаващия се спортист 03

Практиката показва, че например един нормално трениращ и хранещ се спортист може да постигне оптимални резултати с около 2 г протеин дневно на кг тегло. Чрез удачно използване на всички катализатори на обмяната на веществата, оптималното количество протеин ще се повиши значително до 3 – 3,5 г дневно на кг тегло (при допълнителното приемане на фармакологични хормони може да се достигнат дори 5 г дневно на кг тегло).

Примерът ясно показва ефекта на синергизма. Докато в нормалния случай тялото усвоява около 2 г протеин дневно, нивото на асимилация се повишава значително при прилагане на катализатори и трябва да се покрие със съответно увеличаване на протеиновия прием.

Казано по друг начин:
Без катализатори няма никакъв смисъл да се зареждате с 3 до 3,5 г протеин на кг тегло. Напротив, по-полезни за спортиста са около 2 г протеин, защото тогава активността на обмяната на веществата необходима за изграждащия процес няма да намалее заради отделителните процеси. С катализатори, спортистът се нуждае основно от 3 до 3,5 г протеин дневно на кг тегло. Ако се приемат по-малки количества няма да може да се осигури градивния материал необходим за обмяната на веществата.

Същият принцип важи не само за протеина, но и за всички основни хранителни вещества, изброени по-горе, приемането на които трябва да се извършва в нужните за активирането на обмяната на веществата количества. Ясно е, че приемането на повече от 5 г протеин дневно на кг тегло би имало контрапродуктивен ефект върху изграждането на мускули, понеже дори при наличие на катализатори една голяма част от протеина се изхвърля от организма. Освен това, нуждите на организма от въглехидрати, мазнини, витамини и минерали трябва да са хармонизирани, за да не се стигне до затлъстяване (примерно от прекомерни количества въглехидрати и мазнини, дори ако обмяната на веществата е била стимулирана).

Разработването на Createston като синергична градивно-субстратна матрица със стероидно-подобен изграждащ ефект
Една такава комплексна градивно-субстратна матрица като Createston не би могла днес да се състави от компетентния по отношение на храненето спортист. Ще са нужни усилия, за да се разберат напълно хранително-физиологичните взаимовръзки, тъй като практически на всеки 5-6 месеца се откриват все по-добре действащи градивни субстрати и се включват в нашия продукт Createston.

Кой е чувал примерно за MHCP (вид инсулогенен екстракт от канела)? Кой е чувал за sulforaphane/indole-3-carbinol (антиароматазен екстракт от броколи), D-пинитол (инсулогенен екстракт от пиния, стимулиращ усвояването на азот и креатин) или градивните субстрати и катализатори като бета екдистерон, включени в Createston, и тяхното синергично взаимодействие?

Знаете ли примерно, че един комплекс от суроватъчен и соев протеин поради своето по-голямо съдържание на аргинин и функционално действие върху анаболните и разграждащи мазнините хормони Т3/Т4 е по-подходящ за изграждане на мускули и клетки, отколкото чистия суроватъчен протеин? И знаете ли, че протеини като казеина и яйчния протеин могат да забавят усвояването на другите хранителни вещества в състава на Createston и т.н., и т.н.

В интернет може да се открие достатъчно информация за всяко от помощните вещества, но те далеч не са ключът към оптималното действие на Createston.

Следва продължение…