Home » Добавки » Fat Attack

Fat Attack е комбинация от биоактивния глобулин-пептид D и соевия пептид S. Двата пептида регулират обмяната на мазнините и въглехидратите, като ограничават проникването на хранителни вещества в мастните клетки и ги пренасочват към свободната от мазнини мускулна тъкан. Вследствие на това се наблюдава намаляване на телесната мазнина в дългосрочен план, съпроводено с увеличаване на мускулна маса и подобряване на т.нар. “lean body mass” индекс.

Fat Attack е суплемент с бавно, но затова пък постоянно, продължително и последователно действие. Затова не очаквайте (както при креатиновите продукти или фет бърнърите на ECA основа) да постигнете значителни резултати само след няколко дни. Клиничните изследвания и практиката показват, че при нормално трениращите (които не провеждат високо интензивни тренировки) са нужни около 3 месеца за намаляване на телесната мазнина с около 3% и увеличаване на чистата мускулна маса с 2,5 до 3%.

Предимството на Fat Attack спрямо актуалните фет бърнъри на ECA-основа е в това, че при него не се наблюдава т.нар. йо-йо ефект, т.е. след края на приемането му не се наблюдава повторно натрупване на мазнини. В общия случай дори не е необходимо да спирате продукта, тъй като той е с GRAS статут (официално признат за безвреден), не проявява вредни странични ефекти дори в дългосрочен план и е признат от японското Министерство на здравеопазването на базата на обосновани изследвания като “FOSHU” добавка за понижаване нивото на триглицеридите.

ВНИМАНИЕ:
Fat Attack обикновено не води до намаляване на телесното тегло, тъй като той влияе върху отношението телесна мазнина-чиста мускулна маса, като разгражда мазнините на тялото за сметка на натрупване на мускулна маса. Опитът (и споменатите по-горе изследвания) показват, че при жените, използвали продукта в продължение на 3 месеца, телесните мазнини се стопяват с около 3%, а мускулната маса нараства с 3%. При мъжете загубата на мазнини е 2,5%, а увеличаването на мускулите 2,5%. Тези стойности важат за нетрениращите или рядко трениращите хора и могат да се подобрят значително с интензивна физическа тренировка.