Home » Новини » PEAK NUTRITION ПОДКРЕПЯ БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

PEAK NUTRITION подкрепи българския спорт  в турнира  MAX POWER  2013,  провел се на 14-ти септември в град Казанлък.

Където културистите на казанлъшкия клуб Леон спечелиха 5 първи места на провелия в Казанлък турнир. Надпреварата бе с един от най-големите наградни фондове в страната ни и предизвика сериозен зрителски интерес. Още с първата надпревара казанлъчани спечелиха златото. В класическия културизъм до 175 сантиметра Красимир Петров от Леон спечели златото, а със сребро и бронз се окичиха съотборниците му Петър Атанасов и Димо Братанов. В групата на състезателите над 175 сантиметра отново състезател на Леон заслужи първото място, след като Захари Захариев бе оценен най-високо от съдиите на надпреварата. Така в битката за абсолютната титла при класиците се изправиха двама състезатели на Леон. В битката между двамата Захариев заслужи титлата абсолютен шампион.

Между двете дисциплини в културизма зрителите в Дом на културата „Арсенал“ станаха свидетели на атрактивната дисциплина „Бикини“. В битката при жените се включиха 5 жени, които обраха аплодисментите в залата. Титлата при жените спечели Елица Жекова от Варна, следвана от Моника Наумова Радо джим, София и Деница Томова от Юнивърсъл, София. В културизма до 80 килограма победата отново бе за състезател на Леон- Атанас Георгиев. До 95 килограма в оспорвана битка за златото влязоха двама състезатели на казанлъшкия клуб. Съдиите присъдиха победата за Атанас Николаев, а Мариян Френгиев зае второто място.

При най-тежките над 95 килограма именитият Димитър Димитров състезааващ се за Карлово спечели победата, оставяйки след себе си Георги Карамишев от Масъл Арт, Пловдив и Георги Димитров от Леон. В битката з абсолютната титла Димитър Димитров отново бе недостижим. Той спечели и специална награда за най-добър състезател при т.н. „Бича поза“. Освен мускули зрителите в залата наблюдаваха и изпълнения на фолк певиците Джина Стоева и Ивена. Организаторите обещаха, че това състезание ще се превърне в традиция и града на розите ежегодно ще приема състезания от най-висок ранг.